top of page
  • puupiste

Aurinkopaneelin hyödyntäminen rakentamisessa.

Kesä on rakentamisen aikaa. Puutarha on siivottu ja ruohonleikkurit huollettu. Ajatuksena voi olla terassin rakentaminen tai laajentaminen. Ja myös oma huomio on kiinnittynyt erinäisiin rakennustöihin ja ehostuksiin asuinalueiden pihamailla.


Kevät alkoi meilläkin pihapuun kaadolla, jonka ammattilainen osasi tehdä turvallisesti ja siististi, samalla kun itse saattoi keskittyä huvilan eteisen kalusteiden rakentamiseen.


Seuraavaksi itselläkin on mahdollisuus päästä nauttimaan ulkoilmatöistä. Asiakkaan kanssa keskusteltiin terassin jatkorakentamisesta ja auringon hyödyntämisestä muutenkin kuin luonnon D-vitamiinin lähteenä. Nyt valjastetaan luonnon voimat tuottamaan energiaa.


Aurinkopaneeleita voidaan hyödyntää monin tavoin. Asentamalla ne suoraan olemassa oleviin rakenteisiin, tai tässä tapauksessa yhdistetään ne uuteen ja viedään ajatusta hieman pidemmälle.
Aurinkopaneelit ovat kehittyneet vuosien saatossa huimasti, ja saavat talteen paneelista riippuen myös heijastusvalon. Kestävyyden puolesta aurinkopaneelia voi nykyisin myös hyödyntää itse kattomateriaalina. Tämä vaikuttaa suoraan hankintahinnassa ja toteutuksessa kun voimme jättää aluskatteen ja kattomateriaalit rautakauppaan.


Prjoketi on edennyt mittakäynnin jälkeiseen luonnoskuvaan ja seuraava askel onkin materiaalin tilaus ja itse toteutus. Tätä samaa ajatusta voidaan hyödyntää muissakin piharakennuksissa kuten autokatoksessa, pergolassa tai esimerkiksi kesäkeittiössä.


Henkilökohtaisesti olen innostunut tekniikan tuomista mahdollisuuksista ja se tärkein seikka -

Ulkoilmatöistä suomen kauniissa kesässä. Rusketusraitoja odotellessa :)


Rakentamisiin!


Puusepänliike Puu Piste, Veikkola.

52 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page