top of page
  • puupiste

Butterfly effect - Perhosten ihanuusOlemme eläneet viime vuosina haasteiden keskellä. Kaikesta huolimatta mukautuen ja sopeutuen tilanteeseen.


Opettelimme joustamaan ja venymään. Suuria tärkeitä muutoksia saimme kokea muunmuassa lapsiperheiden parissa. Töiden uudelleenjärjestelyä ja etätöiden suomia mahdollisuuksia.


Edellä olevat muutokset monien muiden asioiden ohella nosti globaalisesti materiaalin kysyntää tuoden paineita hinnankorotuksiin. Metalliala oli ensimäinen, josta saimme kuulla uutisia materiaalin saatavuudesta ja päivittäin muuttuvista hinnoista. Monet yrittäjät alalla antavatkin asiakkailleen tarjouksia jotka ovat voimassa jopa vain tunteja.


Myös me lopputuotteen valmistajat puusepänteollisuudessa saimme lukea uutisia saatavuudesta ja maltillisista hinnankorotuksista. Tänään olemme kuten metalliala vuosi sitten.


Vääryyden varjot


Sopeuduimme edelliseen.


Nyt taistelemme järjettömyyttä vastaan. Päättäjät tekevät ratkaisuja tämän lopettamisessa eri keinoin. Me tavalliset kansalaiset olemme voineet vain antaa tukemme ja ajatuksemme Ukrainan kansalaisille. Lahjoitusten, keräysten ja suoran avun turvin. Ja tämä työ jatkuu keskuudessamme.


Sota tuo epävarmuutta ja pelkoa tulevaisuutta kohtaan. Myönnän, että itsekin puntaroin ja punnitsen monien vaihtoehtojen äärellä. Kuten varmasti monet muut yrittäjät. Työ on monesti paras keino selvitä ja edetä. Katsoa eteenpäin. Emme voi pysähtyä.


Sodan hinta on suuri. Epäinhimillisyyden, pelon ja surun lisäksi sota heijastuu suuresti myös materiaaleihin ja muihin sivukuluihin. Tiesitkö, että suuri osa käyttämistämme materiaaleista tuotetaan Ukrainassa.


Kaikki asiakastyöt jotka ovat puupisteen valmistuksessa parhaillaan on ukrainalaista alkuperää. Maassa tuotetaan suurin osa eurooppalaisesta tammesta jota käytämme puusepänteollisuudessa, ja myös mänty ja muut jatkojalosteet ovat heidän tuottamiaan. Tämä on meidän tukemme sodassa olevaa maata kohtaan.


Meidän on mentävä eteenpäin. Asiakkaana voit antaa tukesi ukrainalle samalla työllistäen suomalaisen yrittäjän. Tämä on yksi keino muiden keinojen ohella.


Katsotaan tulevaisuuteen ja rakennetaan maailmasta hitusen parempi paikka. Olimme jo hyvällä mallilla. Jatketaan tätä työtä.
Puuseppä - Tero Karjalainen - PSL Puu Piste - Veikkola.


32 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page