top of page
  • puupiste

Uniikki tilanjakaja

Tämä yksilöllinen mittatilauskaluste on puusepän unelma toteuttaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaluste sisältää paljon eri komponentteja ja työvaiheita.


Kalusteen on alunperin suunnitellut sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa.Asiakastapaamisen yhteydessä on tärkeää kuunnella asiakkaan toiveita kalusteen suhteen.


Keskusteluissa käydään läpi kalusteen materiaalit, mitoitus ja mahdolliset pienet muutokset jotka tuovat lisäarvoa kalusteeseen ja kalusteen toimivuuteen.


Ja se tärkein. Sävy ja lopullinen pintakäsittely. On tärkeää että kaluste

sopii kodin ympäristöön.


Itselle puuseppänä tärkeintä kuitenkin on kunnioittaa alkuperäistä suunnitelmaa, ja etsiä tekniset ratkaisut toteutuksen kannalta. Tähän lukeutuu rakenteelliset yksityiskohdat, oikeiden komponenttien etsintä sekä käytettävissä olevien helojen rajaaminen.
Liukuovien toteutus oli mielestäni tärkein seikka kalusteen visuaalisuuden ja käytettävyyden kannalta.


Ja täytyy myöntää että manuaali ja asennusohjeet luettiin tarkkaan - lukuisia kertoja.


Haastavin osuus on kuitenkin sävyn etsiminen. Kalusteen sijoitus on keittiön välittömässä läheisyydessä. Apupöydän lisäksi kaluste toimii myös tilanjakajana kahden eri tilan välillä.


Tämän vuoksi myös kalusteen toisella puolella löytyy tilan rajaamisen lisäksi säilytystilaa.Lopullisen pintakäsittelyn etsimisessä haasteellista on eri materiaalien ominaisuudet.


Tekninen viilu ja aito tammiviilu reagoivat samaan sävyyn eri tavalla.


Lukuisat koekappaleet ja seos-suhteet antoivat osviittaa lopullisesta sävystä.Vastaus kyseiseen haasteeseen suhdeluvun kannalta oli 2:5


Loput informaatiosta jää liikesalaisuudeksi. Kysymällä kyllä paljastan loputkin.

Tammikalusteen funktio tilanjakajana.


Kaluste mitoitettiin tarkkaan kahden eri tasokorkeuden välille. Massiivisuudesta huolimatta mitoituksessa otettiin huomioon itse kalusteen ulkomitat ja rakenteelliset mitat tuomaan siroutta kalusteeseen.
Liukuovet avautuvat kokonaisuudessaan ja ovat kiinni ollessaan samalla tasolla. Näin pääsy säilytystilaan on esteetön.


Tilan toiselta puolelta kaluste toimii tarjoilupöytänä - aputasona. Sekä sisältää avaraa tilaa astioiden ja lasien säilytykseen.


Lisäarvoa ja keveyttä tuomaan kalusteeseen integroitiin led-valaistus peilitaustan lisäksi.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Valmiina käyttöönottoa varten ilahduttamaan kodin asukkaita ja vieraita.


Suuri kiitos että sain olla osallisena kalusteen toteutuksessa.

201 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page